• Veel gestelde vragen

 • Voor welke klachten kan ik Hallux gebruiken?

  Een goede schoen, zal je meer steun geven en er in veel gevallen voor zorgen dat je pijnvrij en zonder klachten kunt lopen en/of bewegen. Toch kan het voorkomen dat je voetklachten, enkelklachten of knieklachten kunt krijgen zonder dat je hier zelf iets aan kan doen. Ook naarmate we ouder worden, krijgen onze voeten het steeds zwaarder omdat het voetbed door ouder worden inzakt.

  Hoewel de een wegkomt met milde klachten, kan het zijn dat sommige mensen te maken krijgen met ernstigere klachten die hun dagelijks leven ook belemmeren. Denk hierbij aan voetafwijkingen, zoals:
  Platvoeten
  Holvoeten
  (Sport)blessures
  Voetproblemen na een ongeval
  Scheefstand van de voet
  Spierspanningen
  Eeltvorming
  Eeltpitten
  Likdoorns

  Als je last hebt van een van deze voetklachten, kunnen inlegzolen wellicht een goede oplossing bieden! Een inlegzool biedt correctie, pijnverlichting én steun op de juiste plaatsen. Ze zorgen voor extra demping onder de hielen en bieden extra ondersteuning in de voetholte. Hierdoor zal lopen en bewegen veel comfortabeler worden en zullen je voetklachten in veel gevallen afnemen.

 • Hoe werken Hallux inlegzolen?

  Een speciale inlegzool is zo ontworpen dat deze de spieren in je voet activeren, waardoor ook de stand van je voet verandert. Hierdoor zullen de spieren juist aansterken en hoef je de inlegzolen niet permanent te blijven gebruiken. Deze zijn beter voor je voeten dan een standaard steunzool.

  Onze producten zijn gemaakt van het beste materiaal voor het beste resultaat. Aan de hand van tienduizenden paren, individueel aan gemeten steunzolen met 3D cad systemen, is podotherapeut Mano de Kok tot de ontwikkeling van een viertal standaard modellen gekomen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen dagelijks gebruik en sport gebruik. Onze zolen zijn vervaardigd uit EVA materiaal. EVA blokken staan in de wereld van podotherapie goed bekend en worden veelvuldig gebruikt door vele podotherapeuten.

 • Hoe zijn de zolen ontwikkeld?

  Aan de hand van tienduizenden individueel aangemeten steunzolen zijn we tot de ontwikkeling van twee zolen gekomen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen dagelijks en sport gebruik. Deze zool heeft bewezen in 70% van de gevallen alle klachten te verhelpen en helpt blessures te voorkomen.

 • Met welke betaalmethodes kan ik betalen?

  Je kunt je bestelling betalen via iDeal, Bancontact of Creditcard.

 • Wat zijn de verzendkosten?

  De verzendkosten zijn (tijdelijk) gratis! Levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van Post NL of BPost (Belgie). Over het algemeen zal de aflevering binnen 2 werkdagen tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

 • Wat is de gemiddelde levertijd?

  Wij doen ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 15.00 uur worden gedaan, proberen wij dezelfde dag te verzenden via Post NL voor Nederland of bpost voor Belgie zodat het de volgende dag geleverd wordt. Het lukt ons vrijwel altijd om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Op de productpagina staat een indicatie wanneer een product niet voorradig is. Mochten wij onze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

 • Kan ik mijn product nog ruilen?

  Natuurlijk! Wij zijn overtuigd van onze producten en gaan ervan uit dat jij dat ook bent. Ben je dat toch niet? Dan mag je je product retour sturen en krijg je je geld terug.